Weer in salou

weer_in_salou.jpg

Salou heeft een typisch mediterraan klimaat wat betekent dat het warme zomers heeft met veel zon en milde winters. Er zijn zelden grote temperatuurschommelingen.

In de zomer is het gemiddeld 28 ° C met vaak een verkoelende zeebries. Er valt weinig tot geen neerslag in de zomer. Juni en juli zijn de droogste maanden van het jaar waarin gemiddeld 10-15mm neerslag kan vallen. De natste tijden van het jaar komen voor in de herfst waarin 40-50mm neerslag kan vallen. Toch is dit niet bijzonder hoog. Korte hevige regenbuien komen dan voor met nog altijd veel momenten met zon.

In de winter dalen de minimumtemperaturen er zelden onder 4 à 5°C en is het er gemiddeld
9 tot zo’n 13 °C . Als je het niet erg vindt om wat koeler weer te hebben en af en toe wat lichte regen, dan is de winter of herfst een goede tijd voor het brengen van een bezoek aan Salou. Dit zachte weer biedt tevens een goede mogelijkheid om in relatief mooi weer te overwinteren in Salou. Maar, het meest comfortabele weer en de beste tijd om Salou te bezoeken is van mei tot juni, wanneer de temperaturen alweer zeer aangenaam zijn en de grote topdrukte nog niet heerst aan de stranden van Salou.