Klimaat salou

klimaat_salou.jpg

Salou heeft een mediterraan klimaat.  Het is een droog klimaat met lange warme zomers en milde winters. Hierdoor heeft Salou het hele jaar door veel zon en zeer weinig neerslag.

  • Lente
    In de lente is Salou gekleed omgeven door een veelheid aan kleurrijke bloemen. Maximale temperaturen dalen zelden onder 20 ° C en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 15°.
  • ZomerTijdens de zomer zijn de dagen warm, met een gemiddelde maximum temperatuur van 30° C, en de avonden en nachten hebben door een heerlijke met bries van de zee minimale gemiddelde temperaturen tussen 15 en 19º C.
  • Herfst
    In Salou is de herfst als een tweede lente. De gemiddelde temperaturen in de herfst maanden variëren van 15º tot 22º .
  • Winter
    Mild. Dat is het bijvoeglijk naamwoord dat het beste de wintermaanden in Salou samenvat. De gemiddelde wintertemperatuur is niet minder dan 10º en maxima rond het middaguur kunnen nog altijd stijgen boven 20 ° C. In maart, met de lente al goed op weg, ligt de gemiddelde temperatuur vaak al boven 13º C.Beste tijd om Salou te bezoeken

De beste tijd om Salou te bezoeken is tussen eind mei en juni. Dan het overdag gemiddeld 26 ° C en de stad is nog niet overspoeld met vakantiegangers.
september en oktober zijn ook goede tijden om Salou te bezoeken. Het is dan gemiddeld tussen de 23º C en 25º C, maar af en toe kunnen korte, hevige regenbuien voorkomen.