Bezienswaardigheden Salou

bezienswaardigheden_salou.jpg

In Spanje , dichtbij de oude stad Tarragona, is de hoofdstad van de Costa Daurada gelegen – Salou. Het ligt in een prachtige klimaatzone en is beroemd om de vele uitstekende stranden.
De kust van Salou bestaat uit prachtige goudkleurige stranden met veel kleine restaurants, winkels en koffiehuizen. Watersporten zoals varen, parasailing, waterskiƫn, duiken of diepzeevissen kunnen bij de stranden worden uitgeoefend.

In de middeleeuwen was Salou een belangrijk strategisch object voor zeerovers en piraten. Om zich te beschermen tegen de indringers, bouwden de inwoners van Salou een fort; Torre Vella genaamd. Tot vandaag de dag is de uitkijktoren van dit fort nog zeer goed bewaard gebleven en wordt beschouwd als de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De oude toren werd gebouwd in 1530 en is nu een cultureel centrum. Hier worden interessante tentoonstellingen en andere evenementen gehouden, die zeer interessant kunnen zijn voor de nieuwsgierige toeristen.

Een andere belangrijke historische attractie is de binnenplaats Mazia Catalana. Het is een traditionele boerderij; een typische woning van de lokale boeren. In het huis is het interieur van de vorige eeuw volledig gerestaureerd.

Het meest bekend in Salou is de boulevard Paseo de Les Palmeres. Enkele van de belangrijkste toeristische voorzieningen zijn gelegen langs de hoofdweg naar het strand Playa de Levante, zoals de Torre de Cal Bonet; een monument gewijd aan Koning James I.

Themapark PortAventura
Een belangrijke toeristische attractie in de buurt van de stad Salou, , is het themapark Port Aventura. Dit park.geopend in 1995, dat zich uitstrekt over een totaal van 115 hectare en tot drie miljoen bezoekers per jaar trekt, heeft vele attracties zoals de vrije val toren “Hurakan Condor. Sinds 2007 is hier met “Furius Baco” de snelste achtbaan van Europa te vinden. Naast de “Port Aventura” is een andere toeristische trekpleister; het waterpark “Caribe” te vinden.