Strand salou

strand_salou.jpg

Het belangrijkste en langste strand van Salou strekt zich uit aan weerszijden van de haven. Naar het Oosten, tot aan de fontein ligt het: “ Llevant strand” en naar het Westen richting Cambrils ligt het; “Ponent strand”.

Het LIevant strand heeft veel faciliteiten zoals; een fitnessruimte, douches, toiletten, parasols, ligbedden ,volleybalvelden, strand bars en cafés, en kinderspeelplaatsen. Ook kan men verschillende strandsporten uitoefenen zoals jetski, windsurfen, parasailing en waterfietsen. Er is ook een parkeerplaats in de buurt van de haven en er is strandwacht. Parallel aan dit strand loopt een wandelpad met daarachter een grasveld met palmbomen. Dit is een populaire plek voor mensen om te picknicken.

Het Ponent strand is een 1 kilometer lange strook van fijn goudkleurig zand dat geleidelijk afloopt in het kristalheldere, ondiepe water waardoor het een ideale plek is voor kinderen om te spelen en daarom een populair strand is bij vooral gezinnen. Het heeft dezelfde voorzieningen als Llevant en heeft een promenade genaamd Miramar.

Verder zijn er nog stranden buiten Salou. Ten oosten van Salou liggen de stranden van Capellans en Cala Llenguadets. Capellans is een 220 meter strand omgeven door natuurlijke kliffen die via de Carrer de Brusell kan worden bereikt. Cala Llenguadets is een inham van fijn zand en ondiep water, dat alleen te voet kan worden bereikt . Deze stranden, hoewel klein, hebben ook zeer goede faciliteiten voor de bezoekers.
Tot slot, is er ook nog het meer afgelegen Llarga strand in Cap Salou. Weg van de drukte, betekent dit dat het er een stuk rustiger is dan op de andere stranden van Salou. Het wordt omzoomd door pijnbomen. Omdat dit strand te bereiken is via een trap van 180 treden is dit minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Alle stranden van Salou zijn kwalitatief zeer goed en playa Ponent, Capellans en Llevant hebben een blauwe vlag. Elke avond worden de stranden goed schoongemaakt en wordt het zand gedesinfecteerd.