Overige informatie

overige_informatie.jpg

Recreatie
Salou kent veel uitstapjes voor zowel kinderen als volwassenen. Themapark Port Aventura, eigendom van Universal, is een fantastisch moderne themapark gebouwd rond de basis van de vijf werelden, met attracties die bij elk deel van elke wereld passen. Het park heeft ook 25 live shows per dag, evenals restaurants en bars.
Daarnaast heeft Salou heeft ook twee waterparken – Aquaopolis en Aqualeón. Hoewel beide zijn gevuld met de glijbanen en zwembaden die u van een waterpark zou verwachten, heeft Aqualeón ook een dierentuin met een groot aanbod aan dieren.

Fietsen zijn te huur in Salou. Ook kan men er paardrijden. De kust is een uitstekende plek voor diegene die houden van vissen op zee.

Winkelen
Shopliefhebbers zullen worden verwend in Salou; de lokale winkeliers zijn trots op het leveren van dé goede vriendelijke service. Salou kent veel winkelzones. In de oude stad zijn een aantal winkels te vinden die net zo oud zijn als dat Salou al een vakantieoord is. De Jaume I Promenade en Major Straat zijn de meer moderne winkelstraten, met veel restaurants en terrasjes onder een bladerdak van palmbomen.

Marktdag
De wekelijkse markt hier is een goede kans om te zien en te ervaren wat het traditionele Salou te bieden heeft. Rondom deze markt zijn ook veel vaste winkels, boetieks en restaurants te vinden.

Uit eten
Lokale restaurants in Salou serveren voornamelijk Catalaanse gerechten, waarvan velen zijn gebaseerd op verse vis die is gevangen in de lokale heldere wateren rondom Salou. Maar ook serveren de restaurants vele traditionele Spaanse gerechten zoals paella. Romesco saus gemaakt van olijfolie, hazelnoten, amandelen paprika, uien, knoflook en tomaten, is een lokale specialiteit dat vooral wordt geserveerd met vis, maar ook heerlijk is bij vleesgerechten.

Excursies:
Om nog meer van het mooie Spanje te ontdekken, is het mogelijk om excursies te boeken. Met een directe treinverbinding bent u binnen een uur in het hartje van Barcelona.Overige plaatsen welke absoluut de moeite waard zijn om eens te bezoeken zijn: Cambrils, Andorra, Tarragona en Montserrat.